Mengenai Saya

Foto saya
madiun, Indonesia
PROUD 2 b MY SELF...... my name is rudi ahmad bin baddu lahir pada tanggal 02/03/1986... anak pertama dari 6 beradik... born in south sulawesi indonesia... kemudian my parent and i hijrah gi kota kinabalu sabah malaysia... kat situ lah aku dibesarkan...mencoba tuk menjadi hamba yg taat (walaupun masih bnyak kekurangan di sana sini)..FCBarcelona diehardfans..... ~ VISCA el BARCA~ & im ANTIMADRIDISTA..my biges dream is 2 see them play in camp nou..love travelling,melamun,ketawa,.... i love funny people... skarang tngah blajar d pondok pesatren alfatah temboro,magetan jawa timur,indonesia... PROUD 2 B MY SELF thats my blog name...

20 Mei 2011

FACEBOOK!!





hmm.. hari ne topik yg ingin dibicarakan ialah mengenai "FACEBOOK"..why FACEBOOK..???...mungkun bab hari nie ramai diantara kita yg mpunyai FB kan.. saya sendiri jugak mempunyai FB.. persoalannya disini. adakah kamu semua percaya semua kenalan diFB? percaya ngan suma maklumat yg diberi? percya itu merupakan wajah yang sebenar? terlebih dahulu saya ingin MEMOHON MAAF sekiranya membuat urng skit hati ngn apa yg saya ingin katakan .. hehe.. apa salahnya kan letak MAKLUMAT sebenar dlm FB.. kenapa perlu menipu mklumat diri..adakah dgan menutup2 kebenaran diri maka ur face will be handsome/beautifull...????atau mngkin orng akan tertarik ngan kita...??? why...????why must u lie...???takut muka mu ketahuan jelek...???emang kalo ko tipu jadi handsome muka mu...???sori larh brader....d mana pun ko mo taruk 2 bangkai satu saat akan tercium juga....so why not ur put ur true own info.....???
why not wee PROUD 2 B OUR SELF......

berkaitan ngn nama blog nie "PROUD TO B MYSELF" .. so, u guys also should be proud to b yourself.. no need to put a fake information on your FB.

akhirnya,,,,,,,,,,,,,,,

hahahahahah........at last.....jadi jua aku pnya blog.
reason why i made this blog is..... hurm mybe coz my kazen....dia ada buat blog http://kjaharun91.blogspot.com/ nah kat dalam blog tu dia ada crita macam2....best juga share crita2...hehehehe akhirnya jadik lah nie blog....
selain tuk jadi blog pribadi blog nie juga untuk expose what im thingking dan juga untuk bagi pendapat tentang zaman skang nie n share what can i share mybe story of orang2 yg tlah pun berjaya ngan usaha dia sendiri dan untuk share my experience

.......harap2 bermanafaat lah untuk semua orang...
LUV YA ALL.........
napa aku namakan blog nie PROUD 2 B MY SELF....hermmm mungkin bab kehidupan ku yg pnuh ngan liku2....yg kadang buat aku rasa putus asa ngan diri sndiri....or mungkinjuga bab aku hidup d dua dunia (indonesia malaysia) yg kadang mmbuat orang memandang sebelah mata...mungkin juga bab aku skolah kat madrasah yg kadang membuat orang brkata "d makan kaitu ALQURAN nnti lau ko nikah????"....terserah lah ko mo cakap apa bab IM PROUD 2 B MY SELF........

sila baca

http://rudionam86.blogspot.com/2011/07/my-dream.html