Mengenai Saya

Foto saya
madiun, Indonesia
PROUD 2 b MY SELF...... my name is rudi ahmad bin baddu lahir pada tanggal 02/03/1986... anak pertama dari 6 beradik... born in south sulawesi indonesia... kemudian my parent and i hijrah gi kota kinabalu sabah malaysia... kat situ lah aku dibesarkan...mencoba tuk menjadi hamba yg taat (walaupun masih bnyak kekurangan di sana sini)..FCBarcelona diehardfans..... ~ VISCA el BARCA~ & im ANTIMADRIDISTA..my biges dream is 2 see them play in camp nou..love travelling,melamun,ketawa,.... i love funny people... skarang tngah blajar d pondok pesatren alfatah temboro,magetan jawa timur,indonesia... PROUD 2 B MY SELF thats my blog name...

26 Julai 2011

my dream...

assalamualaikum warahmatullah....
fuhhhhh..dah lama tak buat post...heemmmmm nak post apa ya
haaaaaa...terigat pla kejadian tadi malam...
tadi malam tak tau kenapa nda dapat pejam mata.....
mula baring jam 1:25....sampai jam 3:30 pun mata tak boleh nak pejam
apalagi aku pun ambil lah laptop abis tu layan bloog kat fb....
tngah2 asyik layan bloog2 tejumpa 1 bloog [alexa yussida] .....fuyyyooo...
bikin jeles (jeles sampai tahap gaban sua dia buat)..best giler
nak tau apa dia post...??? tak nak....apasal tak nak...???
takpe2 korang tak nak pun aku bagi tau jugak...hak3x..
cerita dia camnie......
penulis bloog tu tulis cerita perjalan2 dia waktu gi manchester uk,velensia,madrid...
dan yg paling aku tak tahan dan tak boleh trima dia gi nou camp barcelona....
adeeiiii (jeles sampai keluar ingus aku dia buat) siap ngan gambar lagi...
keluar air liur tengok...adeiii...
jadi aku pun tefikir lah nak buat post nie....
tapi beza sikit la...kalau dia post tempat2 yg dia dah pegi...
tapi lau aku pulak lain....aku nak post tempat2 impian yg aku nak pegi...
hehehehehe
maklum lah orang tak berpunya....jadi berimpian pun dah syukur..
bak kata seorang artis indonesia "HIDUP BERAWAL DARI MIMPI" hehehhe
well...nie lah tempat2 impian aku...yg slalu terbawa dalam mimipi.

enjoy it...





1.MECCA.....
mungkin bukan cuma aku sorang ja yg bermimpi nak gi sana..
mngkin korang pun sama....tempat termulia di atas muka bumi nie




apa lagi kalu dapat cium hajar aswad..


2.CAMP NOU....hehehehehe.....
memandang kan aku nie adalah pengemar fanatik barcelona,
maka tempat nie lah tempat impian aku seterusnya....
tempat impian para BARCELONISTA seluruh dunia.....
pasukan yg memainkan total football..


apalagi kalo dapat tengok langsung para pemain barca..aiggooooo~~


3.KASHMIR....tempat terindah di dunia (katanya)




4. EGYPT......fuhhh tempat nie best giler..tempat bersejarah..


sungai nil..sungai terpanjang di dunia
best nya lau boleh mandi kat sungai nie..hek3x...


dan yang paling bernilaii.... university tertua di dunia "AL AZHAR"
yg telah melahirkan bnyak ulama2 dan pemikir2 islam


itulah antara tempat2 impian aku.....
sebenarnya masih ada bnyak lagi tapi mata dah ngantuk..
doakan lah aku supaya dapat gi sana....hehehehehehe...
well bermimipi lah selagi masih free...hak3x...
nnti kalau dah berbayar baru korang mnyesal knpa tak bermimipi bnyak2
hope you all like it...

2 ulasan:

alexa yussida berkata...

eh eh mcm taw je belog mana awk bace..hee..yeayy ade geng!!kite die hard fan barca!!visca el barca :)

thanks for ur comments!

rudionam86 berkata...

hehehehehe...rugi kalu tak tau...
yeaahhh...~VISCA el BARCA~

sila baca

http://rudionam86.blogspot.com/2011/07/my-dream.html